Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Volg onderstaande stappen als je wilt leren en werken. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

Movements Next Level

Datum en tijd
Einddatum
Locatie
Emmen en omgeving

Wat?
Movements Next Level is er voor jongeren die willen werken aan hun toekomst, maar die het moeilijk vinden zelf stappen te ondernemen. 10 weken lang gaan ze intensief aan de slag met hun toekomst. Individueel, samen met een coach en met een groep jongeren. Wekelijks komen ze op maandag samen met anderen, die net als zij een doel richting opleiding of werk hebben.

Iedere week behandelen we een ander thema, variërend van het leren kennen van je kwaliteiten tot het hebben van een leefstijl die past bij jouw doel. Tijdens de bijeenkomsten maken jongeren opdrachten en ook krijgen ze een thuiswerkopdracht. Naast de groepsbijeenkomsten heeft iedere jongere een coach. Deze volgt samen met de jongere wekelijks de voortgang en ondersteunt hem of haar in het ontwikkelingsproces.

Wanneer je  Movements Next Level hebt doorlopen, ben je in staat het heft meer in eigen handen te nemen als het gaat om toekomstdoelen.

Voor wie?
Alle jongeren tussen de 17 en 27 jaar uit de gemeente Emmen, die: 
-        een redelijke voorstelling kunnen maken van hun doel
-        gemotiveerd zijn om aan zichzelf te werken en verder te komen
-        zelfredzaam zijn op het gebied van op tijd komen, persoonlijke verzorging

Na aanmelding volgt een intakegesprek met één van de coaches.

Wanneer?
De intakegesprekken vinden begin januari plaats, het programma start op maandag 23 januari 2023.
De groepsbijeenkomsten zijn elke maandag van 11.00 uur tot 14.00 uur.

Aanmeldprocedure
Jongeren kunnen zichzelf aanmelden of aangemeld worden. Dit kan via een ingevuld aanmeldformulier. Vraag naar Trea Wittendorp of Marian Jonker bij Leerwerkloket Drenthe. Zij kunnen jou aanmelden.

Belangrijk om te vermelden: deelname is gratis!

Afbeelding
Keuze richtingen